Klub Satelit Zlatibor

Klijent nam se obratio početkom leta kada je sezona počinjala, a kada su ljudi već uveliko krenuli da planiraju svoje odmore, nije bilo vremena za gubljenje. Primarni cilj bio je povećanje broja gostiju u Klubu Satelit.

Prvi korak bilo je kreiranje detaljne marekting strategije.

Untitled 1wd | Despot - Digitalna Agencija | Izrada Veb Sajtova i Digitalni Marketing
Untitled | Despot - Digitalna Agencija | Izrada Veb Sajtova i Digitalni Marketing
Untitled | Despot - Digitalna Agencija | Izrada Veb Sajtova i Digitalni Marketing

O klijentu

Klub Satelit“ je jedinstven bajkoviti zlatiborski zamak. Ovaj prelepi hotel pruža pun ugođaj tokom boravka na jednoj od najlepših planina Srbije.

„Klub Satelit“ je danas jedan od najtraženijih objekata za smeštaj na Zlatiboru, kako kod domaćih tako i kod inostranih gostiju. Dobitnik je brojnih priznanja za kvalitet rada.

Tri najvažnije karakteristike objekta jesu luksuzna opremljenost, nesvakidašnje prijatan ambijent i ljubazno osoblje koje je do sada ugostilo više od 20.000 zadovoljnih gostiju. Svi apartmani i sobe su unikatno uređeni tako da ispunjavaju očekivanja i zahtevnijih hedonista.

Pored usluge smeštaja, Klub Satelit trenutno radi na projektu izgradnje još dva hotela, što je za sobom vuklo i potrebu da se te sobe i apartmani prodaju.

4883683cs | Despot - Digitalna Agencija | Izrada Veb Sajtova i Digitalni Marketing

Ovo su neke od usluga koje smo do danas pružili klijentu:

1. Kreiranje Marketing Strategije

Polazna tačka bilo je kreiranje detaljnog uputstva kako izaći na tržište hotelijerstva i pritom ostvariti veći povrat novca (ROI). Ovaj proces odnosi se na osmišljavanje osnovnog koncepta rada i ostalih resursa. Ovim korakom smo, između ostalog, utvrdili sledeće: 

Za “Klub Satelit”, marketing strategija predstavljala je nekoliko dokumenata. Prvi i glavni dokument odnosio se na:

  • Istraživanje tržišta i ciljne grupe
  • Detaljan plan kako nastupiti na društvenim mrežama
  • Plan plaćenog oglašavanja na Instagram i Facebook platformi
  • Plan plaćenog oglašavanja na Google platformi
  • SEO strategiju

Pored samog marketing plana, ova usluga je obuhvatala i kreiranje mesečnog, nedeljnog i dnevnog plana za vođenje društvenih mreža Instagram, Facebook i TikTok, kao i listu stvari koje je neophodno unaprediti u okviru optimizacije sajta (SEO). Paralelno sa tim, kreirali smo i marketing plan za prodaju soba i apartmana u okviru Satelit hotela koji su tek u izgradnji.

Untitled 3c | Despot - Digitalna Agencija | Izrada Veb Sajtova i Digitalni Marketing

Kada je reč o prodaji apartmana i soba, sve marketinške napore uložili smo u reklamne kampanje. Plan za povećanje broja bukiranih soba i plan za prodaju apartmana radili u sinergiji jedan sa drugim.

Minimalist Website Launch Computer Mockup Instagram Post e1691678676460 | Despot - Digitalna Agencija | Izrada Veb Sajtova i Digitalni Marketing
image 2 | Despot - Digitalna Agencija | Izrada Veb Sajtova i Digitalni Marketing

Vođenje Facebook i Instagram Reklama

Upoznali smo se sa tržištem i publikom i sada je vreme realizovati klijentov cilj sa početka. 

Kako je sezona već počela, a sadržaj na društvenim mrežama je u nekoj meri već postojao, smatrali smo da bi reklame na Facebook i Instagram platformi dovele do najboljih rezultata. 

U konsultaciji sa klijentom smo pustili nekoliko reklamnih kampanja za ponude koje nude, a zatim čekali na reakciju publike. Nakon što smo uvideli koje reklame bolje prolaze, ostale smo isključili, a sav budžet i napore uložili u one koje funkcionišu.

Ovo se ispostavila kao dobra ideja jer smo već do kraja te nedelje uspeli da popunimo preko 60% hotela za naredni mesec. U nedelji nakon toga, uspeli smo da popunimo i gotovo ceo naredni mesec gde je popunjenost iznosila neverovatnih 97%

Važno je za napomenuti da su ove reklame sa uloženih 1000-1200 eura došle do 2 miliona prikaza.

U međuvremenu, krenuli smo aktivno da radimo na prodaji apartmana i soba u okviru ova tri objekta – Klub Satelit, Satelit Lux i Satelit Residence. Tom cilju pristupili smo identično kao i prethodnom. 

Instagram Marketing

Instagram profil Kluba Satelit bi trebalo da sadrži raznolik i atraktivan sadržaj koji će privući pažnju potencijalnih gostiju. 

Na Instagram platformi smo posebnu pažnju obratili na početku. Dotadašnji stil i strukturu objava smo delimično zadržali, a delimično izmenili. Odlučili smo se za kombinaciju zanimljivih i informativnih Reels snimaka sa atraktivnim objavama koje bliže prikazuju smeštaj i pogodnosti. 

Nakon nekog vremena, intenzivnije smo krenuli sa radom na Reels snimcima i oglašavanju, što je dovelo do toga da nam sa malo uloženog, neke objave vidi i do nekoliko stotina hiljada ljudi.

Untitled 1ee | Despot - Digitalna Agencija | Izrada Veb Sajtova i Digitalni Marketing

TikTok Marketing

Primetivši ogroman potencijal koji ova platforma nudi, na TikToku smo ciljali nešto mlađu populaciju. Ideja je bila da zabavnim, atraktivnim ili informativnim materijalom dođemo do reakcije kod publike.

Iako smo uočili porast u popularnosti brenda “Klub Satelit”, ova platforma je u početku više služila kao platforma za podizanje svesti o brendu (tzv. brand awareness).

Google oglašavanje

“Hoteli Zlatibor” je termin koji se pretražuje primarno na Google platformi. Nakon detaljne analize tržišta i ciljne grupe, bacili smo se na kreiranje kampanje. Google Ads je sistem koji razvija Google, a koji omogućava postavljanje reklama na stranice sa rezultatima nakon pretrage na Guglu. 

Google Ads kampanja nam je služila da se pojavimo prvi u pretrazi za određene ključne reči iako smo tek počeli sa marketingom.  Ideja je bila da ovo bude inicijalno rešenje, dok SEO ne da prve rezultate. Ipak, broj klijenata se toliko povećao i konverzija je bila toliko dobra da smo sve do danas nastavili na praktikujemo ovaj način oglašavanja. 

Ovaj tip oglašavanja nam je dao rezultata i kada je reč o kampanjama za kupovinu soba i apartmana na Zlatiboru. 

Neutral Modern Tablet Mockup Website Launch Portfolio Instagram Post 1efef | Despot - Digitalna Agencija | Izrada Veb Sajtova i Digitalni Marketing
Opera Snapshot 2023 08 09 150034 ads.google.com 1 e1691680763671 | Despot - Digitalna Agencija | Izrada Veb Sajtova i Digitalni Marketing
Neutral Modern Tablet Mockup Website Launch Portfolio Instagram Post 1efef | Despot - Digitalna Agencija | Izrada Veb Sajtova i Digitalni Marketing
Opera Snapshot 2023 08 09 150034 ads.google.com 1 e1691680763671 | Despot - Digitalna Agencija | Izrada Veb Sajtova i Digitalni Marketing

SEO

SEO (Search Engine Optimizacija), odnosno optimizacija veb sajta za pretraživače, je proces unapređenja kvaliteta i količine saobraćaja od pretraživača ka veb sajtu preko organskih rezultata pretrage.

Ta strategija je uključivala, pre svega, istraživanje tržišta, kreiranje kvalitetnog sadržaja u vidu tekstova na sajtu, pažljiv odabir ključnih reči i plasiranje različitih linkova ka sajtu koji bi mu na taj način dali na relevantnosti, između ostalog. 

  • Optimizaciju sajta smo započeli poboljšavanjem osnovnih stvari kao što su naslovi, meta opisi, opisi fotografija i videa.
  • Pažljivo smo dodavali ključne reči kroz tekstove na sajtu, naglašavali određene delove teksta i linkovali sadržaj unutar sajta.
  • Proces je obuhvatao poboljšanje određenog koda na sajtu i kompletnu tehničku optimizaciju (pre svega u vidu brzine).

U toku čitavog tog procesa, a i nakon njega, obavljali smo detaljnu analizu učinka naše optimizacije, menjali određene stvari shodno rezultatima, pratili odakle dolazi najveći broj posetilaca, pratili demografiju i poziciju određenih ključnih reči i termina koji se pretražuju i u kontinuitetu radili na poboljšanju rezultata.

Redizajn Veb sajta

Kao što smo naveli na početku, ovde su postajala dva glavna cilja. Navesti prave ljude da bukiraju sobe i apartmane i navesti prave ljude da ih kupe.

Kako su ovo dve potpuno drugačije ciljne grupe, u skladu sa ciljevima, bavili smo se redizajnom 4 različite veb stranice.

Jedna od najvažnijih stavki veb sajta jednog hotela je kvalitetno korisničko iskustvo. Pregled soba i ponuda, kao i proces bukiranja ili kontaktiranja mora biti što jasniji i što kraći.

Od kompleksnog sistema stranica na koji smo naišli, uspeli smo da napravimo strukturu kroz koju korisnici sa lakoćom mogu da cirkulišu i obogatili istu pozivima na akciju.

Untitled design1cc | Despot - Digitalna Agencija | Izrada Veb Sajtova i Digitalni Marketing

5+

Godina iskustva

40+

Zadovoljnih klijenata, budite i vi jedan od njih

130+

Uspešnih projekata i saradnje

Untitled rf e1697622528969 | Despot - Digitalna Agencija | Izrada Veb Sajtova i Digitalni Marketing

Ciljevi i rezultati

Od samog početka projekta bilo je jasno šta je cilj. Povećati broj posetilaca Kluba Satelit. To je značilo da broj pratilaca, lajkova, impresija i sam domet idu na drugo mesto. U tom momentu primarno je bilo ući na tržište i postati opcija potencijalnim posetiocima.

Povećanje broja bukiranih soba i apartmana u objektu “Klub Satelit”

Prodaja soba i apartmana u objektu “Klub Satelit”

Prodaja soba i apartmana u objektu “Satelit Lux” (projekat izgradnje hotela u okviru brenda Satelit – ovaj hotel po planu treba da krene sa radom u proleće 2024. godine)

Prodaja soba i apartmana u objektu “Satelit Residence” (projekat izgradnje hotela u okviru brenda Satelit – ovaj hotel je još uvek u fazi planiranja, ali je svakako bio cilj prodati apartmane i sobe u okviru ovog objekta)

Pozovite nas odmah!

Da li možete da zamislite kako bi izgledao vaš brend da ima savršeno onlajn prisustvo? To je upravo ono čime naša digitalna agencija bavi. Vašim brendom.

Dobrodošli u Despot Digital.

Untitled 16z 1 | Despot - Digitalna Agencija | Izrada Veb Sajtova i Digitalni Marketing

Pozovite nas odmah!

Da li možete da zamislite kako bi izgledao vaš brend da ima savršeno onlajn prisustvo? To je upravo ono čime naša digitalna agencija bavi. Vašim brendom.

Dobrodošli u Despot Digital.

Untitled 2ewfrdc 1 | Despot - Digitalna Agencija | Izrada Veb Sajtova i Digitalni Marketing
7214254df | Despot - Digitalna Agencija | Izrada Veb Sajtova i Digitalni Marketing