Kako uzdignuti brend bez marketing agencije?

2107.q703.006.S.m004.c10.pirates treasure island cartoon ConvertedFJ | Despot - Digitalna Agencija | Izrada Veb Sajtova i Digitalni Marketing
oeau xlo5 211012 Convertedhjgjh | Despot - Digitalna Agencija | Izrada Veb Sajtova i Digitalni Marketing

Zamisli da si gusar...

Zamisli da si gusar koji je na misiji da pronađe skriveno blago. Jedna od tvojih opcija je da ideš od ostrva do ostrva i kopaš dok te ne posreći da ubodeš pravo mesto Ili da nađeš mapu koja će te tačno odvesti do X mesta. Šta misliš, šta je lakše?

U digitalnom marketingu to blago su svi ciljevi koje želiš da ostvariš na internetu, dok je ta mapa marketing strategija. Ova strategija predstavlja neku vrstu vodiča, grubo rečeno služi kao zamena za marketing agenciju i pomaže ti da na najbrži mogući način dođeš do cilja bez da “nasumično kopaš”.

To je strogo personalizovan brend koji dobijaš, a koji sadrži sve o tvom poslovanju, ciljevima, tržišu i strategiji kako se probiti kao najbolji na istom.

7214253ef | Despot - Digitalna Agencija | Izrada Veb Sajtova i Digitalni Marketing

Za koga je izrada marketing strategije?

Marketing strategija je za sve biznise koji imaju ograničene resurse ili biznise koji sami žele da vode svoj marketing, ali nisu sigurni kako.

Preduzetnici

Samostalni preduzetnici, frilenseri i lični brendovi

Mali biznisi

Startup-ovi, one-person kompanije ili kompanije od svega par zaposlenih

Srednji biznis

Biznisi koji možda i imaju marketing tim, ali žele profesionalno mišljenje

v7wp sfit 211012 Convertedj | Despot - Digitalna Agencija | Izrada Veb Sajtova i Digitalni Marketing

Šta sve možeš da radiš sa ovom strategijom?

Strategiju kreiramo u skladu sa tvojim znanjem, mogućnostima, ciljevima i potrebama. Možeš je iskoristiti tako što ćeš samostalno da je pratiš, proslediš svom marketing timu ili čak marketing agenciji sa kojom sarađuješ.

v7wp sfit 211012 Convertedop | Despot - Digitalna Agencija | Izrada Veb Sajtova i Digitalni Marketing

Šta sve sadrži marketing strategija

Postoje stvari koje svaki biznis mora da ima pre nego što se upusti u kreiranje bilo kakve kampanje. Naš cilj je da ti to sve predstavimo kroz tvoj primer u ovom dokumentu.

Evaluacija trenutne pozicije brenda

Na čemu ste trenutno, šta treba poboljšati, na koji način se obraćati, koje platforme koristiti za promociju itd.

Definisanje ciljne grupe

Kome se obraćati, koji su njihovi problemi, kako ostvariti komunikaciju sa njima…

Analiza tržišta

Ko je vaša konkurencija, šta to dobro, a šta loše rade u poslovanju

Istraživanje aktuelnih trendova

Šta je ono što ostali iz vaše industrije rade dobro

Određivanje strategije

Pokrićemo specifičnosti i karakteristike strategije, konkretne kratkoročne i dugoročne ciljeve i ton komunikacije.

Implementacija marketing strategije

obuhvata kontent plan za društvene mreže za mesec dana rada, primer vizuala za društvene mreže i primer napisanog teksta za reklame.

Razlika između agencije i ove strategije...

Prosečna marketing agencija u Srbiji naplaćuje između 300 i 600 eura za samo jedan mesec vođenja društvenih mreža (često i mnogo više). Za biznis koji je tek nastao ovo uopšte nije malo, pogotovo kada se uzme u obzir da je cena plaćene promocije znatno porasla.

Iako u okviru marketing strategije koju nudimo pružamo sugestije za kontent u trajanju od mesec dana, ovo će biti sasvim dovoljno vremena da kasnije i sami shvatite šta najbolje rezonuje sa vašom ciljnom grupom. 

Trudimo se da svaka marketing strategija bude u potpunosti primenljiva bar 1 do 3 meseca. To znači da ćete kupovinom personalizovane strategije uštedeti bar 1500 eura koje možete upotrebiti na razvoj svojih proizvoda i usluga.

Isolated white book cover 1 | Despot - Digitalna Agencija | Izrada Veb Sajtova i Digitalni Marketing

Da li je ovo prodaja magle?

Možda, ali ovo su neki od utisaka i rezultata koje su naši prethodni klijenti postigli.

Naš proces rada

Vi prosleđujete vaše podatke:

Klikom na dugme “Otključaj” otvorićete obrazac koji popunjavate. Ubrzo nakon toga, javljamo vam se sa mejlom i daljim upitima.

 Na osnovu informacija koje ste nam pružili kreiramo 100% personalizovanu marketing strategiju koja će biti praktično primenljiva za uzdizanje vašeg brenda.

Mi kreiramo personalizovanu strategiju:

Gradite svoj brend prateći instrukcije:

Na ovu strategiju posmatrajte kao na “uputstvo”. Ona će sadržati sve što vam je potrebno da vodite svoj brend na internetu čak i ako ste totalni početnik.

 Nakon nekih 30 dana po izradi strategije vas čekamo sa besplatnom konsultacijom. Na njoj ćemo u saradnji sa vamma proći sve što je dobro urađeno i sve što može bolje da se odradi, dati vam sugestije i profesionalna mišljenja za bilo koje pitanje koje imate.

Finalna konsultacija:

Saznaj kako možeš da uzdigneš svoj brend već danas

Klikni na dugme ispod i počni da dominiraš svojim tržištem.

Najčešće postavljena pitanja

Koje su prednosti izrade marketing strategije za moje preduzeće?

Izrada marketing strategije omogućava vam da definišete jasne ciljeve, identifikujete ciljnu grupu, razvijete efikasne marketinške taktike i optimizujete resurse. To vodi povećanju vidljivosti, angažmana i prodaje, stvarajući održiv rast za vaše preduzeće.

Nakon koliko vremena dobijam svoju marketing strategiju?

Vreme potrebno za izradu marketing strategije zavisi od obima projekta i vaših specifičnih potreba. Marketing strategija uglavnom je završena u roku od 7do 14 dana. Za svaku izmenu ovog perioda bićete obavešteni.

Kako se izrada marketing strategije razlikuje od angažovanja marketing agencije?

Izrada marketing strategije omogućava vam da bez angažovanja agencije dobijete informacije kako možete da unapredite svoje digitalno poslovanje.

Da li strategiju mogu da prate apsolutni početnici?

Da, naša izrada marketing strategije je prilagođena kako za početnike, tako i za iskusnije preduzetnike. Iako je svako iskustvo dobrodošlo, ono nije presudno.

Isto tako, cena jedne marketing kampanje ili ostvarivanje celokupne marketing strategije zavisi od velikog broja faktora kao što su vaši ciljevi, kanali koji se koriste da se dodje do tih ciljeva i brzine realizacije tih ciljeva.

Šta ako ne uspem da ispratim strategiju?

Kao što je već pomenuto, nakon 30 dana se organizuje presek trenutnog stanja. Ukoliko u tom momentu niste zadovoljni rezultatima, dobićete detaljan izveštaj stručnjaka šta je izašto krenulo naopako, te kako u narednom mesecu to možete da ispravite.